Aktuális hírek
Nyomtatás E-mail

Letölthető a 2018-as évre vonatkozó fajtaajánlatunk!-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Facebook játék

Facebook oldalunkon játékot indítottunk, melyben várjuk a Luca napi búzáról készült fotóját. Küldje el nekünk, most Agromag ajándékcsomagot nyerhet! A játék részletei és szabályzata itt található. 

  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SCARYBIRD 

Újabb terület ahol a műsasunkat sikerrel használták, mégpedig a kiskunhalasi Mabi-palota társasház tetején a galambok riasztására. Mióta felszerelték, egyetlen galamb se mer leszállni a tetőre, ezzel úgy tűnik, sikerült megoldani egy több évtizedes problémát, amely nem csak az itt lakókat és üzlettulajdonosokat, de a gyalogosokat is bosszantotta.

Itt olvashat róla. 

Kép forrása: www.baon.hu

Pozsgai Ákos


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kukorica vetőmag kínálatunk 2018-ra

Mint minden évben idén is igyekszünk az Önök igényeinek megfelelni, így a közkedvelt korai, jó vízleadású és termőképességű hibridek mellé a hosszabb tenyészidejű, azonban kiváló termőképességgel bíró, a kedvezőtlen éghajlati viszonyoknak is kellően ellenálló, kettős hasznosítású hibriddel színesítjük a kukorica termékpalettánkat.

Új hibridünk mellett az alábbi két, már jól bevált, közkedvelt hibridünket is ajánljuk:

Korai érésű szemes:

 • Temes FAO 370, szemes: jó termőképességű, nagyon megbízható hibrid az ország minden termőhelyére.


Középérésű szemes/siló:

 • Isztria FAO 420, szemes/siló: kiemelkedő termőképességű, mély gyökérzetű, dús levélzetű, kettős hasznosítású hibrid.

 

Új kukorica hibrid, középérésű szemes/siló:

 • Tomasov FAO 410, szemes/siló: kiemelkedő terméspotenciálú, a kedvezőtlen időjárási viszonyokkal, különösen az aszállyal szemben fokozott toleranciával rendelkező, jól alkalmazkodó hibrid.


Teljes kukorica vetőmag kínálatunk 2018-ban:_____________________________________________________________________________________

Kedves Érdeklődők!


Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy a Karmadur, a Valér, az NS 40S, a Tatra és az Amazon népszerű őszi kalászos fajtáink a megnövekedett érdeklődés miatt már elfogytak. Az alábbi fajtáink korlátozott mennyiségben érhetők el: Babona, Bakfis, Gordius, Laudis, Lidka, KH Kárpátia.


Figyelmükbe szeretnénk ajánlani még, a kínálatunkban lévő többi kiválóságainkat is:

 • a Federert, a repcetermesztők körében közkedvelt búzafajtát
 • a Conditort, ami gombás betegségek elleni védekezés nélkül is termeszthető
 • a Weronkát, ami az idei GOSZ-VSZT kísérletben remekelt
 • az Odisejt, az intenzív, korai, járó életformájú tritikálénkat
 • a Faktort, az utódot, ami a valamikori piacvezető árpa fajták keresztezéséből született
 • a KH Anatóliát, amit extenzív körülmények közé ajánlunk
 • a KH Korsót, az első hazai őszi sörárpa fajtát
 • a KH Tast, ami kiváló évjáratbiztonsága miatt közkedvelt
 • a Patinát, ami átlagon felüli termésátlagra képes


Kérdéseikkel kapcsolatban keressék bizalommal értékesítő kollegáinkat.

 

Köszönjük, hogy idén is minket választanak.


Gazdálkodjon okkal az őszi AGROMAGokkal


A kiváló hazai adottságok mellett sikeresen termeszthetőek a kalászos gabonák, amit az országban megtalálható széles palettájú faj- és fajtaválaszték is bizonyít. A gazdáknak nem egyszerű feladat a megfelelő fajtákat kiválasztani. A helyes döntést a termesztési környezeten felül a biológiai háttér is befolyásolja. A különböző termesztési célokhoz széles körű, gazdaságosan termelhető fajtákat találunk az Agromag Kft. 2017-es kínálatában.


Őszi kalászos fajtaajánlat 2017
Új termékünk a 


A SCARYBIRD mindazok számára hasznos segítség lehet, akiknek gondot okoznak a kártevő madarak. Ide tartoznak a kis és a nagytermelők egyaránt. Ezzel a termékkel megoldható, hogy természetbarát, de hatékony módon védelmezzük a gazdák termését, a farmok jószágállományát.Az eddig forgalomban lévő madárriasztókkal szemben a Scarybird újdonság ereje a mozgásában rejlik. A madarak gyorsan alkalmazkodnak a nem mozgó madárijesztőkhöz, ezért azok csupán rövid ideig alkalmazhatók. Az erős hangeffektusok alkalmazása a lakosságot zavarja, a vegyi védekezéssel pedig a természetes környezetet fertőzzük. A kártevő madarak elleni védekezés többi ismert módszere, pl. az idomított héják, a védőhálók, az ultrahang, vagy a lézer alkalmazása csak kevesek számára elérhető, mert rendkívül drága, ezzel szemben a Scarybird mindenki számára elérhető áron kapható. 

Az ára: 26 700 Ft + ÁFA = 33 909 Ft


További részletekért kattintson ide >>>


Szója évértékelő


Cégünk kiváló évet zárt a 2016. évi szója vetőmag-előállításban. Partnereink időben be tudtak takarítani, minden tételünk csírázóképessége meghaladja a 92%-ot, termésátlagunk a 4 t/ha-t. Az országos átlag most elérte a 3 t/ha-t, jelentősen felülmúlva a tavalyi, – aszályos évi – 1,9 tonnás átlagtermést. A termőterület viszont visszaesést mutatott: országosan 61 ezer hektáron termesztettek szóját, míg 2015-ben 76 ezer hektáron. A visszaesés valószínűsíthetően azon termelők elállását jelenti a szójatermesztéstől, akik nem voltak sikeresek 2015-ben. A szója igényes növény, de több odafigyeléssel könnyen megismeri a termelő ezt a kultúrát, amelynek sajátossága, hogy érzékeny a légköri páratartalomra. Termesztése során ugyancsak kritikus a gyommentes állapotban tartás, és az időben történő betakarítás. Ez utóbbit befolyásolhatjuk, ha rövidebb tenyészidejű fajtát vetünk. Sok gazda él ezzel az opcióval Magyarországon, nem hiába, ma már az összes megyében termesztenek szóját.

Az elmúlt szezon remek szójás év volt, számos termésrekordunk megdőlt. Bátran ajánljuk kiemelkedő termőképességű fajtáinkat, amelyek közül köztermesztésben a következők érhetők el.

Az Ema a legújabb és legkorábbi fajtánk, idén próbálhatják ki nagyobb területen először a hazai gazdák. 2015-ben országosan 4 különböző helyre kihelyezett kisparcellás kísérletben konzekvensen az átlag felett teljesített, ami bizonyította jó alkalmazkodóképességét. Szára többszörösen elágazik, de szárdőlésnek jól ellenáll. 2016-ban köztermesztésben szeptember 20-ra már beérett és 4,5 tonnás csúcstermése volt, a dalmandi kisparcellás kísérletünkben 4,63 tonnát adott. Olyan termelők számára ideális választás, akik egy korai fajtától várnak magas termést. Ez a szójánk már csak korlátozott mértékben elérhető.  

Seka méltán válik egyre népszerűbbé a partnereink körében, hiszen az aszályosabb 2015-ös évben valamivel több, mint 4,3 tonnát (szeptember 1-i betakarítással), míg 2016-ban, csapadékosabb évben 4,7 tonnát adott (szeptember 23-24-i betakarítással) Baranya megyei termelőnknél. Ez jól mutatja, hogy szárazabb évjáratban tenyészideje mennyivel megrövidül, azonban mégsem okoz csalódást termesztőjének. Kifejezetten erős szára van, a hüvelyek zöld száron érnek, a szintek egymáshoz viszonylag közel helyezkednek el. Étkezési célra is termeszthető, mivel a mag köldökének színe megegyezik a szem színével. A piacvezető fajták a Sekával méltó ellenfélre találtak, ráadásul korábbi betakaríthatósággal. 

Az Ika régi motoros nálunk, a legjobb szárazságtűrésű fajta, ezért a nem hagyományosan szójás régiók kedvelt fajtája. Vízleadása gyors, betakarításkor hüvelye nem pereg. 2016-ban 4,5 tonnát meghaladó termésekkel büszkélkedhetett. 2014-ben hivatalos fehérpenészes szárrothadással szembeni reizisztenciavizsgálatok során a középérésű fajták 6,6%-os átlagos fertőzöttsége mellett az Ika-nál egyetlen fertőzött tövet sem találtak. A NÉBIH kisparcellás fajtakísérletekben sztenderd fajta, termésszintje és érésideje teljes mértékben megegyezik a másik sztenderd és egyben piacvezető fajtával, azonban ára kedvezőbb, még csávázószerrel és oltóanyaggal kezelve is. Alkalmas takarmány és étkezési célú termesztésre is.

Győződjön meg fajtáink megbízhatóságáról és kedvező árainkról!

Elérhetőségeink: tel: 30/205-8488, e-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Árlistánkat megtekintheti itt.   


Kukorica évértékelő


2016-ban ismét bizonyítottak a vetőmagjaink.  A kiváló termőképesség mellett a vetőmagjaink ára is meggyőző volt.  A 2017-es idényben is örömmel kínáljuk az alábbi kiváló termőképességű és vetőmag áru kukorica hibridjeinket.


Shakira korai (FAO 330)


A korai éréscsoport első harmadában érő, jó évjáratbiztonságú, nagyon jó termőképességű hibrid.

Az éréscsoport végére jellemző termőképességgel és kiemelkedő szárazságtűréssel rendelkezik.

A 2016-os Agromag bemutatósorokban a legtöbb helyen 17% vagy az alatti nedvességgel lett betakarítva.                                  

 - 2016 Fajsz 11,75 t/ha 15,8% víz


Eric korai (FAO 340)                        

2016-ban a legalacsonyabb nedvességtartalmat produkálta az Agromag-os bemutatósorokban.


Salonta (FAO 360)

2015-ben a kisparcellás kísérleteinkben illetve a bemutató sorainkban a Tiszántúlon és a Dunántúlon is több olyan hely volt, ahol 11 t/ha feletti eredményt hozott. Kísérleteink tanúsága szerint 2015-ben legjövedelmezőbb kukorica hibridünk.

2016-ban az Agromag-os bemutatósorokban 11,06 t/ha átlag eredményt ért el, a legnagyobb termése 14,62 t/ha volt.

2016-ban az Agromag-os kisparcellás kísérleteiben 5 hely átlagában 12,9 t/ha eredménnyel a második legjobb lett.

Legnagyobb termésű szemes kukorica hibridünk volt a bemutató sorokban.


Temes (FAO 370)                  

Átlagtermése a regisztrációs kísérletekben 12,17 t/ha volt a 2 éves vizsgálati időszak alatt. Teljesítménye a sztenderd átlagot (11,81 t/ha) 3,0%-kal haladta meg.                               

2016-ban az Agromag-os bemutatósorokban Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Fejér megyében is stabil 12t/ha-t is meghaladó terméseket produkált.                            

2016-ban az Agromag-os kisparcellás kísérletekben Cegléden, nem kifejezetten ideális termőhelyen 26 fajtából a kilencedik helyet szerezte meg 13,53 t/ha-os  teljesítménnyel, kifejezetten nehézsúlyú ellenfelekkel összehasonlítva. Legjobb áru szemes kukorica hibridünk!


Magdolna (FAO 380)

Az Agromag Kft. kisparcellás kísérleteiben kiemelkedő eredményt elérve 13,4 t/ha-t ért el 5 hely átlagában ez a kiváló termőképességű kukorica hibrid. Ezen belül Kaposváron 15,25 t/ha termett.

Agromag-os bemutatósorok eredményei is alátámasztják a kisparcellás eredményeket,hiszen mindenütt a legjobbak között szerepelt, köztük 13,90 t/ha-os sárbogárdi eredménnyel.


Isztria (FAO 420)

Kisparcellás kísérleteink átlagában ez a kukorica hibrid érte el a legnagyobb termést a 2014-es és 2015-ös évben is. Itt több helyen 11 t/ha felett teljesített 2015-ben. Alacsonyabb tőszám esetén gyakran fordul elő kétcsövűség.

2016-ban az Agromag-os bemutatósorok 26 eddig beérkezett eredményéből 11 esetben meghaladta a 11 t/ha-os átlagot, 14,79 t/ha nábrádi legnagyobb eredménnyel. 2016-ban az Agromag-os kisparcellás kísérletben 73 t/ha-os

zöldtermést adott, kiváló csőarány mellett. Ugyanezen a helyen egy másik kísérletben 14 t/ha szemes eredményt hozott.  Jennifer (FAO 450)

2016-ban az Agromag-os bemutatósorokban a szabolcsi Nábrádon érte el az abszolút legjobb eredményt, 15,13 t/ha-os terméssel. A kaposvári kisparcellás silókísérletben 75 t/ha-os zöldtermést adott, kiváló csőarány mellett

Legjobb áru siló kukorica hibridünk!

Fajsz (2016) 18,1% nedvesség

Balatonszárszó (2016) 17,2% nedvesség

Mezőtúr (2016) 18,8% nedvesség

Röszke:(2016) 18,6% nedvességSzabolcs - Őszi kalászos fajtabemutató 2016.06.03.
2016. június 3-án került megrendezésre a már hagyománnyá vált őszi kalászos fajtabemutató Szabolcson. A timári Vetőmag és Szárító Kft. évről évre a régió legjelentősebb kalászos rendezvényét tartja meg ezen a különleges helyszínen, a szabolcsi földvár tövében.

Szép, napos idő fogadta az eseményre látogató vendégeket, akik szép számmal érkeztek. A parkban felállított sátor teljesen megtelt az érdeklődők sokaságával. A frissítőkről, italokról kedves kiszolgáló csapat gondoskodott, így mindenki kellemesen, családiasan érezhette magát, ami nem titkolt célja is volt a szervezőknek.


Részletek >>>Felsőszentiván – Őszi kalászos fajtabemutató 2016.06.10.


A Febagro Zrt. a Bács-Kiskun megyei Felsőszentivánon gazdálkodik a környék meghatározó szereplőjeként, magas szinten és nagy területen. A tavalyihoz hasonlóan idén is bemutatták nekünk, hogy hogyan is kell gyönyörű búzát és tritikálét termeszteni. Mi meg természetesen nagyon szívesen mutattuk be, hogy a jó gazdálkodást a jó fajták hogyan hálálják meg. Buja, dús, zöld és magas állományokkal, amik állnak, mint a cövek. Ez alkalommal a bemutatón nem volt társelőadónk, így több idő jutott a fajtákkal kapcsolatos tapasztalatok megosztására, így meg tudtunk szólaltatni olyan termelőket, akiknek már volt tapasztalata az itt is ismertetett Agromagos fajtákkal. A bemutató másik különlegessége, hogy őszi árpáink most nem, csak búza és tritikálé fajtáink voltak láthatóak a fajtabemutatóban, több más piaci szereplő búza fajtái mellett, amivel kapcsolatban ismét láthatták az ide látogatók, hogy van miért a vetőmagjaink mellett letenni a voksukat.


Részletek >>>Szentgáloskér – Őszi kalászos fajtabemutató 2016.05.31.


2016. május 31-én  rendeztük meg őszi kalászos fajtabemutatónkat Szentgáloskéren, Hársházi Péter területén. Bár ugyanezen a napon három másik konkurens rendezvény is volt, mégis érkezett vendég szép számmal, hogy szemügyre vehesse teljes őszi kalászos palettánkat (búzáinkat, árpáinkat és két tritikálé fajtánkat) és meghallgassa társrendezőnk, a Nufarm Hungária Kft. előadását.


Részletek >>>A BABONA a kiemelkedő termésűek közül a legjobb minőségű búza


Biharkeresztes – Őszi kalászos fajtabemutató 2016.06.02.


A Kutas 95 Zrt. Biharkeresztesen gazdálkodik igen magas színvonalon és nagy területen. Mivel a kukorica termése évek óta bizonytalan és időnként messze elmarad a hibridekben rejlő potenciáltól, a helyi vezetés a korábbi évek tapasztalataira alapozva úgy döntött, hogy biztonságosabb termények felé fordul. Többek között árpával és búzával a kukoricánál alacsonyabb költséggel, annál nagyobb termést tudnak lehozni. Idén 1200 ha-on termelnek őszi árpát és 450 ha-on őszi búzát. Míg korábban inkább kukorica bemutatókat tartottak, az idén először őszi kalászos bemutatót szerveztek, hogy megismertessék partnereikkel, hogy milyen módon lehet nagy terméseket elérni őszi kalászosokkal. Partnerük ezúttal az Agromag Kft. volt, mert az elmúlt évek próbálkozásai után a mi búzáinkban látják azt a nagy potenciált, amellyel kitűzött céljaik megvalósíthatók.


Részletek >>>

Telekgerendás őszi kalászos fajtabemutató 2016.05.25


A Békés megyei Telekgerendáson, nekünk hazai pályán tartottuk a 2016-os év első fajtabemutatóját, egészen korainak tűnő, májusi időpontban, ami azért volt indokolt, mert az idei évben 14 helyen mutattuk be őszi kalászosainkat.

Bár lógott az eső lába, a rendezvényt szerencsére elkerülte a rossz idő, kellemes napsütéses időben tudtunk előadásainkat megtartani a Bayer Hungária Kft. és a Huminisz Kft. társszervezésében.


Részletek >>>


Már csak egy malomban őrölnek, így is 60 százalék az export


Makó- Lisztjének több mint felét Romániába adja el a megye most már egyetlen működő malma, a Maros Malom. A Kárpátokon túlról, hatszáz kilométerről is jön kamion a makói üzembe.


Részletek >>>


Megújítanák az ipari kender termelését a Kárpát-medencében


Az ipari kender termelésének megújításáról és az erre épülő gazdaság létrehozásának lehetőségéről a Kárpát-medencében címmel tartottak fórumot az Országházban.


Részletek >>>

"Az ipari kenderre épülő gazdaság fejlesztési programjának lehetősége Magyarországon és a Kárpát-medencében" címmel rendezett konferenciát az NSKI


Részletek >>>Agromag kukorica értékesítési helyzetkép 2016

2015. évi szója szezon értékelő


Az idei év nem volt a szója éve, kivéve egy szempontot, a vetésterület növekedését, ugyanis a 2012. évi 36 e ha-nak több mint duplájáról arattak idén a gazdák. 


Részletek >>>Az idén is megmutattuk őszi kalászosainkat


A korábbiaknál több helyszínen szerveztünk kisebb kalászos bemutatót, vagy csatlakoztunk más nagyobb rendezvényhez. Általában igen szép állományokat láthattak a résztvevők és a fajtákban rejlő termőképesség összetevőit jól tanulmányozhatták. 
Részletek >>>
Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a


„A klímaváltozás hatásainak gyakorlati vonatkozásai,

kihatásai a gabonatermesztésben”

 

című tanácskozás és fajtabemutató rendezvényre a Károly Róbert Főiskola szervezésében.
Összekeveredett évszakokra készülve


Úgy tűnik, hogy az évszakok összekeveredtek: 2013 őszén nyár volt, tavaly télen tavasz, tavasszal nyár, nyáron ősz, szeptemberben meg szűnni nem akaró eső áztatta a földeket és a betakarítás előtt álló termést olyan mértékben, ahogyan korábban ősz elején még soha. A nagy kavarodásban a tél elmaradt. Ennek két legfájdalmasabb jele a sárgarozsdának és a mezei pocoknak az inváziója volt. A naptár szerint túl vagyunk az idei télen is, de most sem láttunk havat, nem is nagyon fagyoskodtunk, meleg, esős telünk volt. Nem tudhatjuk előre, hogy milyen lesz a tavasz és a nyár.


Részletek >>>Kipróbáltuk az AgroMash Expót
Részletek >>>
Egynyári kaland a szójával?


A hazai vetőmag-előállító cégek szója készletei a nagy érdeklődésnek köszönhetően januárra nagyrészt kiürültek, így történt ez az Agromag Kft.-nél is; szemben a tavalyi évvel, amikor vetés előtt is tudtunk még valamennyi vetőmagot kiadni. De nézzük meg, vajon ez a nagy érdeklődés egy „egynyári kaland” lesz, vagy hosszú távú érdeklődés várható a termelők részéről és valóban tartósan növekedni fog a magyarországi szója vetésterület?
Részletek >>>


Évzáró rendezvény elismerésekkel


A 2014-es év végi céges rendezvény igen különlegesen zajlott az Agromag Kft-nél. Cégünk vezetése

évek óta elismerésben részesíti a 15 és 20 éve nálunk dolgozókat. A 2014. év ebből a szempontból

kiemelkedő volt. Összesen 20 fő kapott jutalmat: a tizenöt évesek közül 14-en, a húszévesek

közül 6-an. Az Agromag fennállása óta soha ilyen sokan nem kaptak még kitüntetést, ennek

az oka pedig az, hogy 20 éve indítottuk be a telekgerendási vetőmagüzemet és 15 éve van

tulajdonunkban a makói Maros Malom.

Gratulálunk munkatársainknak!Az Agromag Kft kukorica kísérleti eredményei 2014Nagyobb képért kattintson ide >>>
Mennyiséget vagy minőséget termeljünk búzából?Az alapkérdésre, hogy mit termeljünk az általános válasz az: profitot. Azaz olyan fajtát, olyan technológiával, olyan ráfordításokkal ami a betakarítást követően a legnagyobb jövedelmet adja és a piaci értékesítése nem okoz gondot, és még ki is fizetik.


Részletek >>>Sajnálattal (örömmel) értesítjük partnereinket, hogy az előzetes visszajelzések alapján június közepén, éppen péntek 13-án elfogytak a Babona vetőmag készletek.Részletek >>>Őszi kalászos fajtabemutató a Békéscsaba melletti Csabaszabadiban, 2014


Kicsit korainak tűnő, de az őszi árpák érését tekintve indokolt időpontban, május 27-én tartottuk meg kalászos bemutatónkat Csabaszabadiban a Kereki Korona Zrt, a Bayer és a Huminisz társszervezésében.
Részletek >>>

Mernyei őszi kalászos fajtabemutató 2014


Kicsit korán, de a sűrű program és az őszi árpák fejlettségi állapota miatt indokolt időpontban tartottuk idei első fajtabemutatónkat Mernyén. Az érdeklődők egy remekül kivitelezett fajtasort láthattak, melyen bemutattuk csaknem az összes őszi kalászos fajtánkat.

Részletek >>>Évindító rendezvény 2014


Tavaszias időjárás mellett, akkor még nem is számítva a tél eljövetelére, január 23-án tartottuk évértékelő, évnyitó rendezvényünket.

Részletek >>>"Babonás" őszi munkacsúcs az Agromagnál


Ömlik a megtermelt napraforgó vetőmag Az Agromag telekgerendási vetőmagüzemébe, közben teherautók állnak sorba árpa, búza és tritikálé vetőmagért. Tartanak a kukorica fajtabemutatók, a kukorica- és szójavetőmagot aratják, a kenderfajták nemesítésében a betakarítás előtti utolsó szelekció zajlik. A malom alapos minőségvizsgálata után több hónapnyi készletet vásárol fel malmi búzából. Tovább >>>


Megjelent az idei GOSZ-VSZT posztregisztrációs kísérlet eredménye, az Agromag fajták idén is bizonyítottak.

A BABONA harmadszor is első helyezést ért el a búzafajták között, csak egy hibridbúza tudta megelőzni 2013-ban.


A részletes eredményekről az alábbi linkeken tájékozódhat:GOSZ - VSZT őszi búza kisparcellás fajtaösszehasonlító kísérleti eredmények 2011-2013

GOSZ-VSZT Őszi Búza Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2013


Állami és miniszteri kitüntetéseket adott át államalapító királyunk ünnepén Fazekas SándorRészletek >>>


Sajnálattal tudatjuk, hogy területi képviselőnk, Dr. György Antal,

az ipari kender termesztésének szakértője,

aki a kender vetőmagtermesztéssel megismertette cégünket,

súlyos betegségben elhunyt. 

Életútjáról és munkásságáról az alábbi linken olvashatnak. 

ITT >>>
Kaposfüredi őszi kalászos fajtabemutató 2013


A legharmonikusabban „összerakott” búza a Bonnet.

Az Agromag Kft. és a Syngenta Kft. az Agro-Som Kft. területén 2013. június 11-én őszi búza bemutatót tartott.

Az időjárás nem kedvezett a fajtasor megtekintésének, ami a résztvevők számán meg is látszott. Két eső között a területre kirohanva gyorsan megtekintettük a búzákat, majd „bent” a hűvös szellő által átjárt, kellemes nyári napokra tervezett környezetben értékeltük a látottakat és meghallgattuk a Syngenta növényvédelmi ajánlásait. A rossz idő ellenére a mérsékelt számú érdeklődő nagyon aktív volt, több gazda a helyszínen leadta vásárlási igényét.


Részletek >>>Bihartordai őszi kalászos fajtabemutató 2013


Az Agromag Kft. a Horizont 98 Kft. szervezésében és a Cheminova társrendezésében őszi kalászos fajtabemutatót tartott június 7-én Bihartorda határában. A bemutatót megelőző folyamatos esőzések elmúltával szerencsések voltak a szervezők és a bemutatót meglátogatók egyaránt, mert lehetőség nyílott egy csodálatos bemutató megtekintésére. A korai árpafajták már sárgultak, a későbbiek, valamint a tritikálék és a búzák még zöldelltek.


Részletek >>>


Békéscsabai őszi kalászos fajtabemutató 2013


BABONÁS BAKFIS avagy Babona és Bakfis


Mi köze a babonának a tini lányhoz? Megtudhatta, aki május 27-én ellátogatott a Kereki Korona telephelyére szervezett fajtabemutatónkra. Az időjárás nem volt kegyes az összegyűltekhez: erős szél és heves eső várta őket. Ezért egy kinti-benti bemutatót rögtönöztünk: esőtől védett, de széljárta helyen, az egykori pálinkafőzde oldalában kialakított fedett pihenőrészen beállítottuk a vetítőt és ismertettük a fajtáink eredményét és az újdonságokat. Részletek >>>

 

 

 


Évindító rendezvény 2013


2013. január 17-én ismét megrendezésre került az Agromag Kft. által szervezett évindító rendezvény.


Részletek >>>Az Agromag Kft kukorica demo fajtasorainak eredményei 2012-ben (országosan)
Az Agromag Kft bakonszegi kukorica fajtasorban elért eredményei - 2012

58 hibridből első az Eric!

 GOSZ-VSZT Őszi búza Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2012

Az Agromag búzafajták (Babona, Baletka, Lidka) kiemelkedő helyen végeztek
Kondorosi őszi kalászos fajtabemutató 2012
Kaposfüredi őszi búza fajtabemutató 2012


EU támogatással valósult meg az Agromag Kft. technológiai fejlesztése TelekgerendásonFeri Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mindenki által szeretve tisztelt munkatársunk, Hugyecz Ferenc 60 éves korában elhunyt.

  Vetőmag Üzemvezetőnk életútjáról, és munkásságáról itt olvashatunk >


  

Vetőmag-értékesítéssel kapcsolatos friss

 

információkért kérjük kattintson ide >>>

 

 


 

Agromag Kft. reklám videója ide kattintva tekinthető meg >>>
ÉVINDÍTÓ RENDEZVÉNY 2012


Ismét megrendezésre került az idén - 21 éves - Agromag Kft évindító rendezvénye. Mivel az időjárás kedvezett, az ország minden pontjáról érkeztek termelők és üzleti partnerek.

Részletek >>>
2012 január 12-től megújult honlapunk a régi címen elérhető! www.agromag.hu. Várjuk észrevételeiket!
Sikeres volt az OMÉK. Több száz termelővel ismertettük meg új fajtáinkat, és több ezer érdeklődőhöz juttattuk el prospektusainkat.